Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brooklyn blackout donuts

Dessa donuts är maxade med goda saker! En chokladig donut toppad med en härlig glaze och krispiga kaksmulor. Den blir definitivt en favorit.

Brooklyn blackout donutsBrooklyn blackout donutsBrooklyn blackout donuts
En riktig choklad-dröm, dessa Brooklyn blackout donuts! Foto: Charlie Bennett

Ingredienser

  • 1 dlvatten
  • 35 gjäst
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 tsksalt
  • 10 dlvetemjöl- (600 g)
  • 1 dlkakao
  • 6ägg
  • 180 gsmör

Fritering

  • 1 lrapsolja

Glasyr

  • 100 gsmör
  • 0,5 dlkaffe- starkt
  • 3 dlflorsocker
  • 1 dlkakao
  • 1 krmsalt

Garnering

  • 3 dlchokladkakor- krossade

Gör så här

  1. Blanda vatten, jäst, socker, salt, mjöl, kakao och ägg i en degblandare och arbeta ihop till en jämn deg i ca 6 min på medelhastighet. Tillsätt smöret och arbeta till en jämn, lös deg. Täck degbunken med plast och låt stå i kyl i ca 4 tim. 

  2. Kavla ut degen till en platta, ca 1/2 cm tjock. Stansa ut donuts med en munkring med 2 hål eller ringar i två olika storlekar där den stora är ca 10 cm och den lilla ca 3 1/2 cm i diameter. Lägg ringarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca 30 min.

  3. Hetta upp oljan till 170-180°. Fritera donutsen, några i taget, i ca 1 min på varje sida tills de börjar få lite färg. Ta upp med hålslev och låt svalna på galler.

  4. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt kaffe. Sikta sedan i florsocker och kakao och tillsätt salt. Rör till en jämn glasyr.

  5. Doppa donutsen i den ljumma glasyren och toppa direkt med kaksmulor.

Vad tyckte du om receptet?