Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bröllopspizza med två smaker

Recept på bröllopspizza med två smaker. Pizzorna görs i två varianter: en med vit ostfyllning och en med tomat. Färska spenatblad strös över.

Bröllopspizza med två smaker
Bröllopspizza med två smaker
Bröllopspizza med två smaker

Ingredienser

  • 4,5 dlvatten
  • 75 gjäst
  • 0,75 dlolivolja
  • 0,5 mskflingsalt
  • 12 dldinkelmjöl- (720 g)

Smak 1, till 3 pizzor

  • 200 gherrgårdsost
  • 150 ggorgonzolaost
  • 1 dlpinjenötter
  • 75 gspenat- färsk
  • 1 tskflingsalt
  • 1,5 mskolivolja

Smak 2, till 3 pizzor

  • 600 gkörsbärstomater
  • 0,5 dlolivolja- +1,5 msk
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2,5 dltomater- krossade
  • 2 mskoregano
  • 2 krmströsocker
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 75 gspenat- färsk

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37°. Blanda vatten, jäst, olja och salt i en degbunke. Rör i mjölet, lite i taget, till en fast deg. Spara resten av mjölet till utbakningen. Jäs degen under bakduk ca 30 min.

  2. Smak 1: Riv herrgårdsosten. Smula gorgonzolaosten.

  3. Smak 2: Sätt ugnen på 225°. Halvera tomaterna och lägg dem i en ugnssäker form. Häll över 1/2 dl olja och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.

  4. Koka upp de krossade tomaterna med oregano, socker, salt och peppar. Låt sjuda under lock ca 30 min. Låt svalna.

  5. Pizza 1: Sätt ugnen på 225°. Dela degen i sex bitar och kavla ut dem på mjölad arbetsbänk. Lägg pizzabottnarna på plåtar. Toppa tre bottnar med herrgårdsost, gorgonzola och pinjenötter. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Strö över spenat och flingsalt och ringla över olja före servering.

  6. Pizza 2: Bred ut tomatsåsen på tre pizzabottnar. Lägg på de ugnsrostade tomaterna. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Toppa med spenat och ringla över 1 1/2 msk olja före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av: Alexandra Vikström och Emmy Lundström