Recept av: Alexandra Vikström och Emmy Lundström
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på bröllopspizza med två smaker. Pizzorna görs i två varianter: en med vit ostfyllning och en med tomat. Färska spenatblad strös över.
Värm vattnet till 37°. Blanda vatten, jäst, olja och salt i en degbunke. Rör i mjölet, lite i taget, till en fast deg. Spara resten av mjölet till utbakningen. Jäs degen under bakduk ca 30 min.
Smak 1: Riv herrgårdsosten. Smula gorgonzolaosten.
Smak 2: Sätt ugnen på 225°. Halvera tomaterna och lägg dem i en ugnssäker form. Häll över 1/2 dl olja och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
Koka upp de krossade tomaterna med oregano, socker, salt och peppar. Låt sjuda under lock ca 30 min. Låt svalna.
Pizza 1: Sätt ugnen på 225°. Dela degen i sex bitar och kavla ut dem på mjölad arbetsbänk. Lägg pizzabottnarna på plåtar. Toppa tre bottnar med herrgårdsost, gorgonzola och pinjenötter. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Strö över spenat och flingsalt och ringla över olja före servering.
Pizza 2: Bred ut tomatsåsen på tre pizzabottnar. Lägg på de ugnsrostade tomaterna. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Toppa med spenat och ringla över 1 1/2 msk olja före servering.
Recept av: Alexandra Vikström och Emmy Lundström