Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Låt brödet jäsa över natten i kylen så slipper du arbeta degen. Enkelt, bara att röra och jäsa. Resultatet blir supersaftiga och goda bröd. Kummin får en härligt nötig smak när den rostas och passar bra till kräftorna.
Smula jästen och rör ut den i 5 dl kallt vatten. Tillsätt först hälften av mjölet och rör ihop. Tillsätt sirap, olja, kummin och salt och därefter resterande mjöl. Rör kraftigt ihop till en kladdig deg. Plasta och ställ in bunken i kylen 8–12 timmar.
Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk. Forma degen till en rulle och skär i 12 bitar. Forma till runda bollar. Låt de vila i 10 minuter på mjölad arbetsbänk med en bakduk över.
Ta därefter en boll i taget och vik in båda sidorna mot mitten. Rulla den därefter och för händerna neråt längs sidorna så den får en spolformad form.
Lägg spolarna på en plåt med bakplåtspap per. Strö över lite mjöl. Låt jäsa under bakduk i 30–40 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader. Snitta bröden längs överdelen med en vass liten kniv. Sätt in bröden direkt i ugnen, sänk ugnsvärmen till 225 grader. Grädda bröden i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut och låt svalna.