Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brödsnurror

Bröd som är lätt att variera med t.ex pizzafyllning, riven ost, tapenade

Brödsnurror
Brödsnurror
Brödsnurror
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 450 gManitoba Cream (vetemjöl)- eller annat vetemjöl
  • 375 gdurumvete
  • 6 dlvatten
  • 50 gjäst
  • 1 tsksalt
  • 1 tsksocker
  • dillfrön- ev.
  • 1ägg
  • ost- riven

Gör så här

  1. Blanda jäst med, vatten tills den löst sig. Tillsätt mjöl, salt och vatten. Arbeta degen, tills den känns elastisk. Låt vila 30 minuter under en handduk, eller spänn plastfolie över degbunken.

  2. Kavla ut degen som en bulldeg. Fördela dillpesto, tillsätt ev. extra ost, mozzarella passar bra. Rulla ihop och skär i 2-3 centimeter breda bitar. Låt jäsa cirka 30 minuter. Pensla med vispat ägg, toppa med lite riven ost.

  3. Lägg i bullformar eller tillsammans på ett bakplåtspapper. Passar också bra att lägga i en springform med papper i botten. Då får man ett helt bröd, som man kan bryta.

  4. Bullar, grädda cirka 5 minuter 200 grader. Helt bröd i 175 grader cirka 20 minuter.

  5. Om du vill förbereda, kan du kalljäsa degen. Arbeta då med kall degvätska. Täck degbunken med matfolie och låt jäsa över natten i kylskåp. Oftast kan man halvera jästen, när degen får jäsa långsammare. Som bonus på köpet får man en bättre smak på brödet, när man inte har så bråttom.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök