Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brödsnurror & paprika


Härliga bröd fyllda med ost, lök och grönsaker.

Brödsnurror & paprika

Brödsnurror & paprika

Brödsnurror & paprika

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 4 dlvatten
  • 2 tsksalt
  • 1 mskhonung
  • 10 dlvetemjöl- ca special
  • 1zucchini
  • 2rödlökar
  • 2röda paprikor
  • 2 mskolivolja
  • salt- peppar
  • 2 dlparmesan- riven

Gör så här

  1. Smula jästen i en skål. Häll över vatten, 37° och rör tills den lösts upp. Tillsätt salt, honung och det mesta av mjölet.

  2. Arbeta degen väl i 5 minuter med maskin. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.

  3. Skiva zucchinin på längden. Skala, dela och skiva löken, dela kärna ur och skär paprikan i stora bitar.

  4. Stek alla grönsakerna i olja i stekpanna. Ta upp och låt svalna. Krydda med salt och peppar.

  5. Ta upp degen och kavla ut den till en smal remsa. 12 x 60 centimeter. Lägg på grönsakerna och strö över ost. Rulla ihop från den smala sidan till en tjock rulle.

  6. Dela på mitten och lägg i två smorda formar med löstagbar botten, 24 centimeter i diameter. Låt jäsa övertäckta i 20 minuter.

  7. 7 Grädda i 200 grader, ca 45 minuter. Täck med folie om ytan blir mörk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök