Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brödsallad med gröna linser

Fattousch är en sallad från Mellanöstern med friterat pitabröd. I Italien görs brödsallader på lantbröd och kallas då panzanella. Den här salladen är en blandning av de två fast med proteinrika linser. Så släng inte torrt bröd. Riv eller skär det i bitar i stället och lägg det i frysen, det är perfekt att ta fram till sådana här sallader. Har du inte granatäpplesirap kan du göra en vanlig vinägrett.

Brödsallad med gröna linser
Brödsallad med gröna linser
Brödsallad med gröna linser
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 1,5 dllinser- okokta gröna
  • 400 gkörsbärstomater
  • 1gurka
  • 75 gsalladslök
  • 1 krukabladpersilja
  • 1 krukamynta
  • 1krispsalladshuvud- roman- eller
  • 2pitabröd- eller skivor lantbröd
  • olivolja- till stekning
  • sesamfrön- rostade till servering

Dressing

  • 4 mskolivolja
  • 2 mskgranatäppelsirap
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skär tomaterna i bitar. Skala och kärna ur gurkan och skär den i halvmånar. Strimla salladslöken och hacka örterna grovt. Riv salladen i mindre bitar.

  3. Blanda olivolja och granatäpplesirap till dressingen. Smaka av med salt och peppar.

  4. Riv brödet i bitar och stek det gyllene i olja.

  5. Blanda linserna med dressingen, tomaterna, gurkan, örterna och salladslöken. Fördela salladen på ett fat. Lägg på linserna och brödbitar samt sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?

Recept ur "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergqvist (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på Adlibris.

Recept från Mitt kök