Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
God dessert gjord på surdegsbröd, äggstanning och muscovadosocker, toppad med russin och pekannötter. Servera med ljummen whiskysås och lite lättvispad grädde.
Brödpudding: Vispa upp äggen lätt i en stor skål, vispa i mjölk, grädde och vaniljpulver.
Blanda muscovadosocker, kanel och muskotnöt i en bunke och vispa ner i äggstanningen.
Smörj en stor ugnsfast form, cirka 35 × 20 centimeter och lägg i brödskivorna omlott.
Strö över russin och pekannötter. Häll över äggstanningen och låt stå och dra i 1 timme.
Sätt under tiden ugnen på 175 grader.
Grädda därefter mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Gör whiskysåsen under tiden.
Whiskysås: Koka upp grädde och socker, dra sedan av kastrullen från värmen.
Blanda majsstärkelse och vatten.
Vispa upp äggulorna i en skål. Häll lite av den varma grädden över äggulorna, vispa under tiden och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt majsstärkelseblandningen. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och sjud under kraftig vispning tills såsen tjocknar. Rör i whiskyn.
Sila såsen och kyl ner den i ett kallt vattenbad.
Servering: Servera brödpuddingen med lättvispad grädde och ljummen whiskysås.
Recept från Mitt kök