Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brödpudding med pekannötter och bourbonkolasås

Brödpudding med pekannötter och bourbonkolasås är godast nygräddad. Kolasåsen kan göras dagen före servering.

Brödpudding med pekannötter och bourbonkolasåsBrödpudding med pekannötter och bourbonkolasåsBrödpudding med pekannötter och bourbonkolasås
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 450 glantbröd
  • 3ägg
  • 2,5 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 5 dlmjölk
  • 5 dlvispgrädde
  • 2 dlpekannötter
  • 1 tskkanel- mald

Garnering

  • florsocker

Bourbonkolasås

  • 2 dlfarinsocker
  • 100 gsmör
  • 1 dlvispgrädde
  • 3 mskbourbon- eller annan whisky
  • 2 msksirap- ljus
  • 1 krmsalt
  • 1 tskvaniljsocker

Tillbehör

  • vaniljglass- eller vispad grädde

Gör så här

  1. Skär brödet i skivor och lägg i en smord ugnssäker form.

  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker ljust och poröst. Rör i mjölk, grädde, nötter och kanel. Häll smeten över brödet i formen och låt stå och dra ca 1 timme. Sätt ugnen på 175°.

  3. Kolasås: Blanda socker, smör, grädde, bourbon, sirap och salt i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 5 min, tills såsen tjocknar. Vispa ner vaniljsockret. Låt svalna något.

  4. Grädda brödpuddingen i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Täck med aluminiumfolie om puddingen börjar få för mycket färg.

  5. Strö lite florsocker över brödpuddingen. Servera med bourbonkolasås och vaniljglass eller vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?