Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Brödpudding med pekannötter och bourbonkolasås är godast nygräddad. Kolasåsen kan göras dagen före servering.
Skär brödet i skivor och lägg i en smord ugnssäker form.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker ljust och poröst. Rör i mjölk, grädde, nötter och kanel. Häll smeten över brödet i formen och låt stå och dra ca 1 timme. Sätt ugnen på 175°.
Kolasås: Blanda socker, smör, grädde, bourbon, sirap och salt i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 5 min, tills såsen tjocknar. Vispa ner vaniljsockret. Låt svalna något.
Grädda brödpuddingen i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Täck med aluminiumfolie om puddingen börjar få för mycket färg.
Strö lite florsocker över brödpuddingen. Servera med bourbonkolasås och vaniljglass eller vispad grädde.