Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Brödkrans med vallmo- och sesamfrön har ett speciellt utbakningssätt som inte alls är svårt om man följer varje moment i texten.
Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och rör tills den lösts upp. Rör ner övriga ingredienser och knåda till en smidig deg, antingen i en assistent eller för hand. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.
Dela degen i tio bitar. Ta två bitar och kavla ut dem till en rundel, ca 20 cm i diameter. Lägg den på en plåt täckt med bakplåtspapper.
Forma resterande degbitar till bollar. Lägg bollarna i en cirkel runt rundeln. Halva bollen ska ligga på själva rundeln, resten ligger utanför. Skär ett snitt i rundeln från var sida av varje boll in mot mitten så att du får åtta snittade trianglar i rundeln. Vik upp varje triangel från mitten och lägg dem över bollarna. Låt jäsa övertäckta ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Pensla kransen med uppvispat ägg. Strö vallmo- och sesamfrön över bullarna utan att det kommer på trianglarna.
Grädda mitt i ugnen ca 30 min, till 95° innertemperatur. Låt svalna på galler. Servera brödet nygräddat.