Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bröd till burgare

De här bröden får en fluffig härlig konsistens som passar till köttet.

Bröd till burgare
Bröd till burgare
Bröd till burgare
Bröd till burgare Foto: Charlie Drevstam

Bröd till burgare

  • 50 gjäst
  • 25 gsmör
  • 5 dlmjölk
  • 1 msksalt
  • 3 dldinkelsikt
  • 910 dlvetemjöl special- (540-600 g)

Pensling

  • vatten

Garnering

  • chiafrön

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader. Häll blandningen över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt salt, dinkelsikt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.

  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 12 bitar. Forma till runda bullar och platta ut dem. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare ca 20 min under bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.

  3. Pensla bullarna med vatten och strö över chiafrön. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt bröden kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?