Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bröd- och ostbakad kyckling med kaprispotatis

Vid sidan om kaprispotatisen passar det bra att servera en blandning av snabbt kokta sugar snaps eller vanliga sockerärter och körsbärstomater till kycklingen.

Bröd- och ostbakad kyckling med kaprispotatis
Bröd- och ostbakad kyckling med kaprispotatis
Bröd- och ostbakad kyckling med kaprispotatis

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer- (500 g)
  • 1 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2formfranska- skivor
  • 1 dlparmesan- färskriven
  • 2 mskbladpersilja- hackad
  • 2 msksmör- + rapsolja

POTATIS

  • 800 gpotatisar- (8-10 st)
  • 1rödlök
  • 0,5 dlkapris
  • 2 mskbladpersilja- hackad
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 mskvatten
  • 0,5 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna ca 3 min per sida. Krydda med salt och peppar. Lägg filéerna på ett ugnssäkert fat.

  2. Smula sönder brödet och blanda med ost, persilja och smör- & rapsolja. Fördela blandningen över kycklingen.

  3. Tillaga den mitt i ugnen, ca 15 min, tills kycklingen är genomstekt.

  4. Skala och skär potatisen i skivor. Koka skivorna mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt potatisen rinna och ånga av.

  5. Skala och skär under tiden rödlöken i tunna skivor. Mixa hälften av kaprisen med persilja, vinäger, olivolja och vatten med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

  6. Varva potatisen med lök och den gröna vinägretten i en skål. Strö över resterande kapris.

  7. Servera kycklingen med potatis, tomater och sallad.

Vad tyckte du om receptet?