Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vid sidan om kaprispotatisen passar det bra att servera en blandning av snabbt kokta sugar snaps eller vanliga sockerärter och körsbärstomater till kycklingen.
Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna ca 3 min per sida. Krydda med salt och peppar. Lägg filéerna på ett ugnssäkert fat.
Smula sönder brödet och blanda med ost, persilja och smör- & rapsolja. Fördela blandningen över kycklingen.
Tillaga den mitt i ugnen, ca 15 min, tills kycklingen är genomstekt.
Skala och skär potatisen i skivor. Koka skivorna mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt potatisen rinna och ånga av.
Skala och skär under tiden rödlöken i tunna skivor. Mixa hälften av kaprisen med persilja, vinäger, olivolja och vatten med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
Varva potatisen med lök och den gröna vinägretten i en skål. Strö över resterande kapris.
Servera kycklingen med potatis, tomater och sallad.