Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bröd med frukt & nötter

Hembakat bröd är alltid ett ­uppskattat tillbehör på julbordet.

Bröd med frukt & nötter
Bröd med frukt & nötter
Bröd med frukt & nötter
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 1,5 lform- cirka
  • 2 dlvetemjöl
  • 2 dlrågmjöl
  • 1 dldinkelmjöl- fullkorn
  • 0,5 dlhavregryn
  • bikarbonat-
  • bakpulver
  • 0,5 msksalt
  • 0,5 lfilmjölk
  • 1 dlsirap- mörk
  • 1 dlaprikoser- torkade
  • 1 dlvalnötskärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä ­bakformen med bakplåtspapper.

  2. Blanda vetemjöl, rågmjöl, ­havregryn, bikarbonat, bakpulver och salt i en bunke.

  3. Tillsätt fil och sirap och blanda allt till en jämn smet, använd gärna elvisp. Vänd ner aprikoserna, delade i mindre bitar och valnöts­kärnorna.

  4. Häll smeten i formen. Sätt den i nedre delen av ugnen och grädda cirka 60 minuter eller tills brödet är klart, känn med provsticka.

  5. Ta ut brödet och låt det vila cirka 5 minuter.

  6. 6 Stjälp upp på ett galler och låt ­brödet svalna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök