Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bröd med cheddarost och rosmarin

Ljuvligt gott nybakat och ljummet med smör eller marmelad till en kopp te.

Bröd med cheddarost och rosmarin
Bröd med cheddarost och rosmarin
Bröd med cheddarost och rosmarin
Foto: Thomas Carlgren

Ingredienser

  • 2,5 dlmjölk- rumsvarm
  • 1 dlfilmjölk- eller yoghurt, rumsvarm
  • 60 gsmör- smält och avsvalnat
  • 1ägg- rumsvarmt
  • 6,5 dlvetemjöl- (390 g)
  • 1,5 tskbakpulver
  • 1,5 tsksalt
  • 150 gcheddarost- riven
  • 1 mskrosmarin- finhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Vispa ihop mjölk, filmjölk, smör och ägg i en bunke. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Vänd ner mjölblandningen i smeten tillsammans med cheddarost och rosmarin. Arbeta ihop till en kladdig smet.

  2. Fördela smeten i en smord avlång form, ca 2 liter. Grädda brödet i nedre delen av ugnen 50–60 min, känn med en sticka om brödet är klart. Låt det svalna i formen ca 10 min innan det stjälps upp på galler och får kallna.

Vad tyckte du om receptet?