Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Broccolisoppa med svampquesadilla

Busenkel och krämig grönsakssoppa som serveras tillsammans med en läcker varm svampmacka.

Broccolisoppa med svampquesadilla
Broccolisoppa med svampquesadilla
Broccolisoppa med svampquesadilla
EXPRESSEN/OVE LINDFORS

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 500 gbroccoli- färsk
  • 7 dlvatten
  • 3 mskgrönsaksfond
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 1 krmmuskot- mald
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • pumpakärnor- rostade

Quesadilla

  • 300 gmjölig potatis
  • 150 gchampinjoner- färska
  • smör
  • 1ägg
  • 75 gprästost- riven
  • 1 dlpersilja- hackad
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 8 småtortillabröd
  • rapsolja- till stekning

Gör så här

  1. Soppa: Hacka löken. Dela broccolin i buketter och skiva stammen. Koka lök, broccoli, vatten, fond, grädde och muskot under lock tills broccolin är mjuk, cirka 12 minuter.

  2. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Strö över pumpa­kärnor vid servering.

  3. Quesadilla: Skala och koka potatisen. Pressa genom potatispress. Hacka champinjonerna och stek dem i smör. Blanda potatis, champinjoner, ägg, ost och persilja. Smaka av med salt och peppar.

  4. Bred fyllningen på hälften av bröden, lämna en liten bit i ytterkant. Lägg på resten av bröden, tryck till lätt.

  5. Stek gyllenbruna i olja på båda sidor. Servera bröden nystekta, skurna i tårtbitar eller halvor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök