Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Broccolisoppa med spenat och cheddarost

Enkel och billig vintersoppa med broccoli, spenat och god cheddarost. Mättande soppa som räcker till många.

Broccolisoppa med spenat och cheddarostBroccolisoppa med spenat och cheddarostBroccolisoppa med spenat och cheddarost
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 50 gsmör
  • 2 mskvetemjöl
  • 2hönsbuljongtärningar- eller grönsaksbuljong
  • 1 dlvispgrädde
  • 250 gbroccolibuketter- frysta
  • 50 gcheddarost- lagrad, riven
  • 70 gspenat- färsk eller fryst
  • 1,5 mskcitron- pressad
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar

Garnering

  • timjan
  • cheddarost- eller parmesan, riven
  • bröd

Gör så här

  1. Skala och finskiva löken. Fräs löken mjuk i en kastrull med 50 g smör.

  2. Vispa i mjölet och låt fräsa med 1 minut. Vispa i 1 liter vatten, buljongtärningar och grädde. Koka upp, lägg i broccolin och låt soppan koka i 10 minuter.

  3. Grovriv osten. Tillsätt ost och spenat. Mixa soppan slät med en mixerstav. Krydda med citronsaft, salt och peppar.

  4. Häll upp soppan i skålar och strö över ost och timjan. Servera gärna med en bit bröd.

Vad tyckte du om receptet?