Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättlagad broccolisoppa med parmesankrutonger. Perfekt recept på en supergod, len och mild broccolisoppa. Knepet är att broccolin får sjuda ganska länge med lite bikarbonat i kokvattnet. Det ger soppan fin färg, mild smak och sammetslen konsistens.
Sätt ugnen på 225°. Skär av stammen på broccolin, skala och skiva den. Skär broccolin i mindre buketter.
Koka upp 1 liter vatten med bikarbonat i en gryta. Lägg ner broccolin och sjud under lock ca 20 min.
Skär brödskivorna i tärningar. Skala och pressa ner vitlöksklyftan i 3 msk olja. Blanda vitlöksoljan med brödet på en plåt med bakplåtspapper. Strö över parmesanost. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
Lägg ner buljongtärningarna i grytan och tillsätt crème fraiche. Mixa soppan med mixerstav eller mixa i två omgångar i en mixerkanna. Servera brödtärningar, extra parmesan och hotsås till soppan.
Läs också: