Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Broccolisoppa med parmesankrutonger

Recept på lättlagad broccolisoppa med parmesankrutonger. Perfekt recept på en supergod, len och mild broccolisoppa. Knepet är att broccolin får sjuda ganska länge med lite bikarbonat i kokvattnet. Det ger soppan fin färg, mild smak och sammetslen konsistens.

Broccolisoppa med parmesankrutonger
Broccolisoppa med parmesankrutonger
Broccolisoppa med parmesankrutonger
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gbroccoli
  • 2 krmbikarbonat
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dlcrème fraiche
  • 4 skivorbröd- (300 g)
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dlparmesanost- riven
  • olivolja

Tillbehör:

  • 0,5 dlparmesanost
  • hot sås- t ex sriracha eller tabasco

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär av stammen på broccolin, skala och skiva den. Skär broccolin i mindre buketter.

  2. Koka upp 1 liter vatten med bi­karbonat i en gryta. Lägg ner broccolin och sjud under lock ca 20 min.

  3. Skär brödskivorna i tärningar. Skala och pressa ner vitlöksklyftan i 3 msk olja. Blanda vitlöksoljan med brödet på en plåt med bakplåtspapper. Strö över parmesanost. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.

  4. Lägg ner buljongtärningarna i grytan och tillsätt crème fraiche. Mixa soppan med mixerstav eller mixa i två omgångar i en mixerkanna. Servera brödtärningar, extra parmesan och hotsås till soppan.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: