Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Broccolisoppa med bönor och krutongpesto

Bönorna gör att soppan blir krämig, mättande och god.

Broccolisoppa med bönor och krutongpestoBroccolisoppa med bönor och krutongpestoBroccolisoppa med bönor och krutongpesto
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gbroccoli- färsk
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 1 lvatten
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 1 burkcannelinibönor- eller små vita bönor (400 g)
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar

Krutongpesto

  • 2 skivorbondbröd- stora
  • 1vitlöksklyfta
  • 50 gpinjenötter
  • 2 mskolivolja
  • 1 krukabasilika
  • 1 dlpecorinoost- grovriven, eller parmesanost

Gör så här

  1. Skär broccolin i bitar, skiva stammen. Skala och hacka lök och vitlök. 

  2. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta, ca 2 min. Tillsätt broccolin och låt den fräsa med ca 1 minut. Häll på vatten och tillsätt buljongtärningar. Koka under lock tills broccolin är mjuk, 12–15 min.

  3. Skölj bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner dem i soppan när ca hälften av koktiden återstår..

  4. Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med salt och peppar.

  5. Krutongpesto: Skär brödet i tärningar. Skala och finhacka vitlöken. Stek bröd, vitlök och nötter i olja tills det har fått fin färg. Strimla basilikan. 

  6. Ta bödfräset från värmen och blanda i basilika och ost. Servera soppan med krutongpesto.

Vad tyckte du om receptet?