Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bönorna gör att soppan blir krämig, mättande och god.
Skär broccolin i bitar, skiva stammen. Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs lök och vitlök i olja i en gryta, ca 2 min. Tillsätt broccolin och låt den fräsa med ca 1 minut. Häll på vatten och tillsätt buljongtärningar. Koka under lock tills broccolin är mjuk, 12–15 min.
Skölj bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner dem i soppan när ca hälften av koktiden återstår..
Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
Krutongpesto: Skär brödet i tärningar. Skala och finhacka vitlöken. Stek bröd, vitlök och nötter i olja tills det har fått fin färg. Strimla basilikan.
Ta bödfräset från värmen och blanda i basilika och ost. Servera soppan med krutongpesto.