Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Broccolisoppa med ädelostkrutonger

Soppan rundas av med grädde för en mildare smak. Bröden med ädelost kan du strö över soppan eller servera till.

1 AV 2
Så enkelt lagar du den goda succésoppan
2 AV 2
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 500 gbroccoli
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 2potatisar
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 140 gädelost
  • 4 skivorsurdegsbröd- (à 75 g)
  • 1 krukapersilja
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Ingredienser

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på grill högsta värme. Skär broccolin i mindre buketter. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i bitar.

    2. Fräs broccoli, lök, vitlök och potatis i 1 msk olja i en kastrull ca 5 min. Häll på 1 liter vatten. Tillsätt smulade buljongtärningar, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka ca 10 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Blanda ner grädde och smaka av med 1 msk vinäger.

    3. Skär ädelosten i skivor, lägg osten på brödet. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera mitt i ugnen ca 3 min. Skär brödet i bitar och servera till eller strö över soppan vid servering. Ringla 1 msk olja i soppan och strö över persilja.

    Vad tyckte du om receptet?

    Styling: Elisabeth Johansson