Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Broccolisoppa med ädelostkrutonger

Soppan rundas av med grädde för en mildare smak. Bröden med ädelost kan du strö över soppan eller servera till.

Broccolisoppa med ädelostkrutonger
Broccolisoppa med ädelostkrutonger
Broccolisoppa med ädelostkrutonger
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 500 gbroccoli
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 2potatisar
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 140 gädelost
  • 4 skivorsurdegsbröd- (à 75 g)
  • 1 krukapersilja
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Ingredienser

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på grill högsta värme. Skär broccolin i mindre buketter. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i bitar.

    2. Fräs broccoli, lök, vitlök och potatis i 1 msk olja i en kastrull ca 5 min. Häll på 1 liter vatten. Tillsätt smulade buljongtärningar, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka ca 10 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Blanda ner grädde och smaka av med 1 msk vinäger.

    3. Skär ädelosten i skivor, lägg osten på brödet. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera mitt i ugnen ca 3 min. Skär brödet i bitar och servera till eller strö över soppan vid servering. Ringla 1 msk olja i soppan och strö över persilja.

    Vad tyckte du om receptet?

    Styling: Elisabeth Johansson