Styling: Elisabeth Johansson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 0g
Protein: 0g
Kolhydrater: 0g
Soppan rundas av med grädde för en mildare smak. Bröden med ädelost kan du strö över soppan eller servera till.
Sätt ugnen på grill högsta värme. Skär broccolin i mindre buketter. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i bitar.
Fräs broccoli, lök, vitlök och potatis i 1 msk olja i en kastrull ca 5 min. Häll på 1 liter vatten. Tillsätt smulade buljongtärningar, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka ca 10 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Blanda ner grädde och smaka av med 1 msk vinäger.
Skär ädelosten i skivor, lägg osten på brödet. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera mitt i ugnen ca 3 min. Skär brödet i bitar och servera till eller strö över soppan vid servering. Ringla 1 msk olja i soppan och strö över persilja.
Styling: Elisabeth Johansson