Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Broccolismul med kapris och ägg

Recept på broccolismul med kapris och ägg. En snygg rätt som får skärpa av kapris.

Broccolismul med kapris och ägg
Broccolismul med kapris och ägg
Broccolismul med kapris och ägg
Recept på broccolismul med kapris och ägg. Foto: Ulrika Pousette

Broccolismul med kapris och ägg

  • 1broccoli- (300 g)
  • 2 mskkapris- helst torr saltat
  • 0,5gul lök
  • 1äpple
  • 0,5 dlolivolja- gärna med gräsig smak
  • 1 tskhavssalt
  • 1,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskättiksprit- (12 %)
  • 4ägg

Gör så här

  1. Bryt broccolin i små buketter. Skala stjälken och skär i bitar. Mixa broccolin till smulor i en matberedare. Skölj av saltet från kaprisen och finhacka den. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finriv äpplet.

  2. Blanda broccoli, kapris, lök och äpple. Häll över olja och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Koka upp 2 liter vatten i en kastrull. Häll i ättiksprit och tillsätt 1/2 tsk salt. Sänk värmen så att det sjuder. Knäck alla äggen försiktigt i en bunke, gulorna måste vara hela. Rör upp en virvel i vattnet. Sänk ner en kant på bunken 1 cm ner i vatten. Häll ut äggen i vattnet. Låt vattnet precis bara börja sjuda igen och sjud äggen ca 4 min. Lyft försiktigt upp äggen med en hålslev.

  4. Lägg broccolismulet på ett fat och toppa med äggen. Krydda  äggen med 1/2 krm salt  och 1/2 krm peppar och ät direkt

Vad tyckte du om receptet?