Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Broccolisallad med druvor och ädelost

Broccolisallad med ädelost. Recept på underbar matig sallad i en ny kombination. Broccoli, ädelost, torkade aprikoser och druvor – mums!

Broccolisallad med druvor och ädelostBroccolisallad med druvor och ädelostBroccolisallad med druvor och ädelost
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 2broccolistånd
  • 140 gädelost
  • 75 gaprikoser- torkade
  • 250 gvindruvor- blå– eller röda. kärnfria
  • 1 tskflingsalt
  • 0,5 tsknymald svartpeppar

Dressing

  • 1 dlturkisk yoghurt
  • 1 dllätt crème fraiche
  • 2 tskdijonsenap
  • 2 tskhonung
  • 2 tskcitron- pressad

Gör så här

  1. Ansa broccolin från eventuellt torra delar. Skär eller bryt broccolin i små buketter. Hyvla stammen tunt, gärna med mandolin. Koka broccolin i lättsaltat vatten ca 3 min. Spola broccolin i iskallt vatten och låt den rinna av ordentligt och torka. Lägg broccolin i en skål.

  2. Dressing: Blanda ihop allt och blanda den med broccolin.

  3. Smula ädelosten, strimla aprikoserna och halvera vindruvorna. Vänd försiktigt ner ost, aprikoser och druvor i broccolin. Spara gärna lite aprikosstrimlor och druvor till garnering. 

Vad tyckte du om receptet?