Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Broccolipaj med skinka, räkor och färska örter

Broccoli är gott i en paj, speciellt med lite rökta smaker. Broccolin behöver inte förvällas innan.

Broccolipaj med skinka, räkor och färska örter
Broccolipaj med skinka, räkor och färska örter
Broccolipaj med skinka, räkor och färska örter
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl
  • 125 gmargarin- eller smör
  • 2 mskvatten- riktigt kallt

Fyllning

  • 0,5 kgräkor- oskalade
  • 150 grökt skinka i bit
  • 250 gbroccoli
  • 8soltorkade tomater- avrunna
  • 1,5 dlörter- finhackade färska, till exempel oregano och timjan
  • 150 gfetaost- avrunnen tärnad

Äggstanning

  • 3ägg
  • 3 dlmjölk
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg vetemjöl och margarin eller smör i en matberedare och kör alltsammans i några sekunder.

  2. Tillsätt vattnet och kör matberedaren­ i ytterligare några sekunder till en deg. Om du saknar matberedare, lägg alla ingredienser i en bunke och arbeta raskt ihop till en deg.

  3. Tryck ut degen i en pajform som mäter 24 centimeter i diameter med en löstagbar lite högre kant.

  4. Ställ pajskalet i frysen i minst 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 225 grader i 10 minuter.

  5. Skala räkorna och skär skinkan­ i tärningar. Skär bort det grövsta­ på broccolistjälken. Dela resten i buketter och i skivor. Skär tomater­ i bitar.

  6. Fördela räkor, skinka, broccoli, tomater, örter och fetaost i pajskalet.

  7. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar­ till en äggstanning och häll den över fyllningen. Grädda pajen i 45-50 minuter. Servera varm eller ljummen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök