Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rör. Blanda havregryn och mjölk i en bunke. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt kalvfond, ägg, lök, salt, peppar och färs. Rör om och arbeta färsen till en smidig smet.
Platta ut. Lägg färsen på ett vått smörpapper och platta ut den till en rektangulär platta, cirka 1 1/2 cm tjock och lika lång som den ugnssäkra formen.
Hacka. Låt broccolin rinna av och krama ur vätska, om broccolin varit fryst. Hacka den och blanda med ricotta och hackad basilika och vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar.
Rulla. Lägg fyllningen i mitten på köttfärsen, men inte ända ut i kortändarna. Rulla ihop till en limpa med hjälp av papperet. Förslut ändarna med färs.
Pensla. Rulla över färsen i en smord ugnssäker form. Pensla köttfärslimpan med smör & rapsolja. Stek köttfärslimpan i nedre delen av ugnen, cirka 40 minuter.
Stek. Fräs champinjonerna i smör. Strö över mjölet och rör om. Späd med grädden under ständig omrörning. Tillsätt soja och rött portvin. Sjud såsen minst 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Recept från Mitt kök