Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Broccolifritters

Det här kan ju låta trist men icke. Broccolin blir lite lagom tuggig och när de steks blir de krispiga av mandelmjöl och parmesan. Går också att byta ut mot spenat, blomkål eller zucchini.

BroccolifrittersBroccolifrittersBroccolifritters
Broccolifritters Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 250 gbroccoli
  • 1ägg
  • 1 dlvetemjöl
  • 1 dlmandelmjöl
  • 0,5 dlvatten
  • 2schalottenlökar
  • 1vitlöksklyfta
  • 1citron
  • 50 gparmesanost- riven
  • 2 mskdill- hackad
  • 1 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 2 mskolivolja

Tillbehör

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Bryt broccolin i buketter. Skala stjälken. Ånga broccolin över kokande vatten i en ånginsats eller i ett durkslag med lock i ca 5 min. Skär broccolin i små bitar.

  2. Blanda ägg, vetemjöl, mandelmjöl och vatten till en smet. Vänd in broccolin.

  3. Skala och finhacka schalottenlöken. Skala och riv vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  4. Blanda ner schalottenlök, vitlök, citronskal, parmesanost och dill i smeten. Krydda med salt och peppar.

  5. Forma smeten till biffar. Stek dem i i het olja i 2-3 min på varje sida. Servera frittersen nystekta med citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?