Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på broccolipaj. Njut av en paj med broccoli och smakrika ostar. Gör den vegetarisk genom att utesluta skinkan.
Om det är svårt att få tag i sparrisbroccoli så köp vanlig broccoli och skär den i avlånga bitar.
Pajdeg: Mät upp mjöl och smör i en matberedare monterad med en kniv och kör till smulig massa. Häll i vattnet under maskinens gång och kör tills degen formas till en boll.
Tryck ut degen i pajformen så att den hänger ut lite över kanterna. Nagga bottenplattan och kanterna. Låt pajen vila i kylskåp i cirka 30 minuter.
Värm ugnen till 225 grader. Sätt pajen i mitten av ugnen och förgrädda tills den fått lite färg, i cirka 15 minuter.
Fyllning: Ångkoka eller förväll sparrisbroccolin i 2–3 minuter.
Skala och hacka löken. Skär skinkan i strimlor, spara 2–4 skivor till garneringen. Strimla tomaterna.
Fräs löken i oljan i cirka 3 minuter. Tillsätt tomaterna och fräs i cirka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Äggsmet: Visa ihop ägg och grädde. Rör i de rivna ostarna. Smaka av med salt och peppar.
Lägg lök och tomatblandningen i den förgräddade pajen. Strö över skinkstrimlorna. Skeda över ägg- och ostsmeten. Lägg på broccolin. Garnera med de sparade skinkskivorna.
Sänk ugnstemperaturen till 200 grader. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 35–45 minuter.
Garnera pajen med parmesan, chiliflingor och hasselnötter.
Recept från Mitt kök