Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Broccoli- och rucolasoppa med kesosnittar

Vintergrön soppa för kulna dagar.

Broccoli- och rucolasoppa med kesosnittar
Broccoli- och rucolasoppa med kesosnittar
Broccoli- och rucolasoppa med kesosnittar
THOMAS CARLÉN

Ingredienser macka

  • 8lantbröd
  • 2 dlkeso- smaksatt,gärna chili
  • 1 mskbasilika- färsk,hackad
  • 1 krmsalt

Ingredienser soppa

  • 400 gbroccoli
  • 100 grucolasallad
  • 12 dlhönsbuljong- vatten + tärning eller konc. fond
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 dlminifraiche
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar
  • 2 mskbasilika- färsk,hackad

Gör så här

  1. Skölj och skär broccolin i buketter. Skär den grova delen av broccolin i tunna skivor. Skölj rucolasalladen.

  2. Koka upp hönsbuljongen i en gryta. Lägg i broccolin och koka tills den är nätt och jämt mjuk. Ta upp några fina buketter att lägga i soppan vid serveringen.

  3. Lägg ner rucolasalladen och låt soppan bli het igen. Mixa soppan med mixerstav.

  4. Red av soppan med majsstärkelse utrört i lättfraiche. Smaksätt med salt, peppar och basilika. Smaka av.

  5. Blanda keso med basilika och lite salt. Bred på fyra brödskivor och lägg en skiva bröd ovanpå. Dela dubbelmackorna på diagonalen och servera till soppan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök