Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Broccoli- och potatissoppa

En krämig enkel soppa med lite sting. Här används både stjälk och bukett av broccoli. Lotta lägger sist i broccolibuketterna som ger färg, smak och lite tuggmotstånd.

Broccoli- och potatissoppaBroccoli- och potatissoppaBroccoli- och potatissoppa

Ingredienser

  • 4potatis- (ca 350 g)
  • 1 knippabroccoli- färsk (ca 240 g)
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 9 dlvatten
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 0,5 krmcayennepeppar
  • 2 mskolivolja
  • 1 dlgrädde el crème fraiche
  • 1 tskkoriander- mald
  • 1 krmsvartpeppar
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i tärningar. Skär bort buketterna på broccolin och skala stjälkarna, skär dem som potatisen. Grovhacka lök och vitlök.

  2. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i broccolibuketter, låt koka med 4 min, ta upp buketterna med hålslev och ställ åt sidan.

  3. Medan buketterna kokar; fräs potatis, broccolistjälkar, lök och vitlök tillsammans med cayennepeppar, i olivoljan tills löken är genomskinlig. Häll på buljongen och låt koka ca 10 minuter.

  4. Mixa soppan med mixerstav. Tillsätt grädden och resterande kryddor samt de förkokta broccolibuketterna. Låt soppan få ett uppkok så att den är riktigt varm när den serveras. Vill man ha den tunnare, späd med lite vatten.

Vad tyckte du om receptet?