Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurt

Recept på broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurt. Fetaosten ger god sälta i biffarna. En klick yoghurt smaksatt med citron ger syrligt sting. 

Broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurtBroccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurtBroccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurt
Recept på broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurt. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 250 gbroccoli- färsk
  • 1 pktsojabönor- fryst, (250 g)
  • 2ägg
  • 3 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 150 gfetaost
  • 2 mskolivolja

Sås

  • 2 dlmatyoghurt
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Sallad

  • 250 gbroccoli- färsk
  • 100 ggemsallad
  • 1 burkgröna oliver- stora, (200 g)
  • 1 mskolivolja
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 krukadill

Tillbehör

  • 50 gsurdegsbröd- per person

Gör så här

  1. Sås: Blanda yoghurt och citronskal. Krydda med salt och peppar. Låt stå i kylen. 

  2. Sallad: Ansa och hyvla broccolin tunt på mandolin. Bryt bladen på salladen. Låt oliverna rinna av. Blanda broccoli, sallad och oliver med olja och krydda med peppar. Repa över dillen.

  3. Skär broccolin i mindre bitar. Tina sojabönorna enligt anvisning på förpackningen. Mixa broccoli och bönor i matberedare. Tillsätt ägg och majsstärkelse och krydda med salt och peppar. Smula fetaosten och blanda den med grönsakssmeten.

  4. Forma smeten till små biffar, gärna med ett matskedsmått. Stek dem i olja runtom ca 6 min. 

  5. Servera de nystekta biffarna med sallad, sås och bröd. 

  6. Av Ulla Karlström

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️