Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 29g
Protein: 24g
Kolhydrater: 37g
Recept på broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurt. Fetaosten ger god sälta i biffarna. En klick yoghurt smaksatt med citron ger syrligt sting.
Sås: Blanda yoghurt och citronskal. Krydda med salt och peppar. Låt stå i kylen.
Sallad: Ansa och hyvla broccolin tunt på mandolin. Bryt bladen på salladen. Låt oliverna rinna av. Blanda broccoli, sallad och oliver med olja och krydda med peppar. Repa över dillen.
Skär broccolin i mindre bitar. Tina sojabönorna enligt anvisning på förpackningen. Mixa broccoli och bönor i matberedare. Tillsätt ägg och majsstärkelse och krydda med salt och peppar. Smula fetaosten och blanda den med grönsakssmeten.
Forma smeten till små biffar, gärna med ett matskedsmått. Stek dem i olja runtom ca 6 min.
Servera de nystekta biffarna med sallad, sås och bröd.
Av Ulla Karlström
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️