Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på broccoli- och blomkålspasta. Denna pastarätt är barnens vegofavorit. Saffran kan kännas väl lyxigt och går bra att utesluta.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 2 dl av pastavattnet.
Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna. Skär blomkål och broccoli i större buketter och sedan i skivor.
Stek blomkål och broccoli i 1 msk olja och salt. Stek i två omgångar på medelvärme tills grönsakerna blir genomstekta och lätt brynta. Ta upp och låt överflödig olja rinna av på hushållspapper.
Skala, halvera och skiva lök och vitlök. Fräs löken glansig i 1 msk olja. Tillsätt saffran och chiliflakes. Låt fräsa 2-3 min. Häll på 1 dl av pastakokvattnet.
Blanda pastan med broccoli, blomkål, lök, 1/2 dl parmesanost och pinjenötter. Späd med ca 1 dl pastakokvatten. Värm under försiktig omrörning. Servera med parmesanost.
Ca 480 kcal per portion 15 g fett 19 g protein 62 g kolhydrater