Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillad oxbringa är verkligen en klassisk sydstadsrätt. Här läggs köttet på en grillad skiva bröd och äts med surkål, picklad rödlök och saltgurka.
Picklad rödlök: Vispa ihop ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Skala och skiva löken så tunt som möjligt gärna på en mandolin. Lägg i löken i den heta lagen och dra av från värmen, låt svalna. Lägg i en burk och sätt på locket. Förvara i kylen.
Pensla bröden med olja och grilla bröden på båda sidor.
Skär upp köttet i skivor.
Lägg upp bröden och lägg på sallad, tomat, kött, senap eller dijonnaise, surkål, picklad lök, rödlöksringar och gurka.
Recept från Mitt kök