Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brisket sandwich

Grillad oxbringa är verkligen en klassisk sydstadsrätt. Här läggs köttet på en grillad skiva bröd och äts med surkål, picklad rödlök och saltgurka.

Brisket sandwichBrisket sandwichBrisket sandwich
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 8bröd
  • 4 mskolivolja
  • 600 goxbringa- grillad (Brisket), se recept via länk ovan
  • 8salladsblad
  • 1tomat- i skivor
  • 4 msksenap- eller dijonnaise
  • 2 dlsurkål
  • 1 dlpicklad rödlök- se recept nedan
  • 0,5rödlök- i ringar
  • 4saltgurkor- delade

Picklad rödlök (1 burk)

  • 1 dlättiksprit
  • 1,5 dlströsocker
  • 3 dlvatten
  • 2rödlökar

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Vispa ihop ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Skala och skiva löken så tunt som möjligt gärna på en mandolin. Lägg i löken i den heta lagen och dra av från värmen, låt svalna. Lägg i en burk och sätt på locket. Förvara i kylen.

  2. Pensla bröden med olja och grilla bröden på båda sidor.

  3. Skär upp köttet i skivor.

  4. Lägg upp bröden och lägg på sallad, tomat, kött, senap eller dijonnaise, surkål, picklad lök, rödlöksringar och gurka.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök