Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brisket burgare med gruyèreost

Dessa burgare fylls med grillad oxbringa, confiterade cocktailtomater och smakrik gruyèreost. Garnera gärna med timjan eller oregano. Lyxigt och mycket läckert!

Brisket burgare med gruyèreost
Brisket burgare med gruyèreost
Brisket burgare med gruyèreost
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 600 goxbringa- grillad (Brisket), se recept i länk ovan

Confiterade cocktailtomater

  • 1 askcocktailtomater
  • 4 mskolivolja
  • 5 kvistartimjan

Tillbehör

  • 4hamburgerbröd
  • 8salladsblad- till exempel gemsallad
  • 4gruyère
  • 0,5rödlök- i ringar
  • 1,5 dlaioli
  • timjan- eller oregano
  • evnachos

Gör så här

  1. Confiterade cocktailtomater: Sätt ugnen på 175 grader. Dela på tomaterna och lägg dem på en liten ugnsplåt. Ringla över olja och lägg på timjan. Baka i ugnen i cirka 20 minuter.

  2. Burgare: Skär hamburgerbröden i två delar och grilla dem på båda sidor.

  3. Skiva upp köttet, om det är kallt stek eller grilla skivorna.

  4. Lägg sallad på hamburgerbrödets underdel. Lägg på köttet, osten, rödlöksringar, tomater och aioli. Garnera med timjan eller oregano.

  5. Servering: Servera burgarna med nachos om du vill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök