Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på briochevåfflor med bacon och pocherat ägg. Perfekt till brunchen! Smakar som en kombination av våffla, fattig riddare och pannkaka.
Pocherade ägg: Koka upp vattnet med ättika och salt. Rör runt i vattnet så att det bildas en virvel. Knäck ett ägg i taget i en kopp och låt dem försiktigt glida ner i vattnet. Sjud äggen ca 3 min. Ta upp dem med hålslev och låt rinna av på tallrik.
Vispa ihop ägg, mjölk och salt och häll vätskan i en avlång form. Lägg i brödskivorna och låt dem suga upp vätskan. Vänd dem efter halva tiden.
Grädda bröden i ett smort, gärna belgiskt, våffeljärn tills de fått fin färg.
Stek baconet knaprigt i en stekpanna och lägg på hushållspapper.
Servera våfflorna med pocherat ägg, bacon, mâchesallad och lönnsirap.