Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Briochevåfflor med bacon och pocherat ägg

Recept på briochevåfflor med bacon och pocherat ägg. Perfekt till brunchen! Smakar som en kombination av våffla, fattig riddare och pannkaka. 

Briochevåfflor med bacon och pocherat ägg
Briochevåfflor med bacon och pocherat ägg
Briochevåfflor med bacon och pocherat ägg
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 skivorbriochebröd- 2-3 cm tjocka
  • 2ägg
  • 1,5 dlmjölk
  • 1 krmsalt

Pocherade ägg

  • 4ägg
  • 1 lvatten
  • 1 mskättiksprit (12 %)
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • 1 pktbacon- 140 g
  • 70 gmachesallad
  • lönnsirap

Gör så här

  1. Pocherade ägg: Koka upp vattnet med ättika och salt. Rör runt i vattnet så att det bildas en virvel. Knäck ett ägg i taget i en kopp och låt dem försiktigt glida ner i vattnet. Sjud äggen ca 3 min. Ta upp dem med hålslev och låt rinna av på tallrik.

  2. Vispa ihop ägg, mjölk och salt och häll vätskan i en avlång form. Lägg i brödskivorna och låt dem suga upp vätskan. Vänd dem efter halva tiden.

  3. Grädda bröden i ett smort, gärna belgiskt, våffeljärn tills de fått fin färg.

  4. Stek baconet knaprigt i en stekpanna och lägg på hushållspapper.

  5. Servera våfflorna med pocherat ägg, bacon, mâchesallad och lönnsirap.

Vad tyckte du om receptet?