Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Briocher & blåbärsmarmelad

Briocher & blåbärsmarmelad
Briocher & blåbärsmarmelad
Briocher & blåbärsmarmelad
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1 dlsiktat dinkelmjöl
  • 4 dlvetemjöl- cirka
  • 1 mskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 125 gsmör
  • 25 gjäst
  • 1 mskvatten- ljummet
  • 3ägg

Pensling

  • 1äggula

Marmelad

  • 250 gblåbär
  • 1 mskcitronsaft- pressad
  • 1 mskvaniljsocker
  • 250 gsyltsocker

Gör så här

  1. Kör igång. Lägg vetemjöl, dinkelmjöl, socker, salt och smör i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa.

  2. Rör ut. Smula jästen i en liten skål och rör ut med vattnet. Vispa samman med äggen.

  3. Blanda. Häll blandningen i den smuliga mjölmassan och arbeta snabbt ihop till en deg.

  4. Dela. Rulla ut till en längd och dela i 16 bitar. Rulla 14 bitar till bullar och lägg i smorda mazarinformar. Dela de två resterande bitarna i 7 bitar vardera och rulla till små kulor som sätts på toppen av de stora bullarna. Låt bullarna jäsa under bakduk, cirka 1 timme.

  5. Grädda. Pensla bullarna med uppvispad äggula. Grädda i mitten av ugnen, cirka 8-10 minuter. Låt briocherna svalna på galler.

  6. Koka upp. Blanda blåbär, citronsaft, vaniljsocker och syltsocker och koka upp. Koka kraftigt i cirka 5 minuter till en marmelad. Häll upp i en burk och låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök