Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brioche-hamburgerbröd

Recept på briochehamburgerbröd. Perfekta hamburgerbröd som är lätt söta och fluffiga. Inkråmet är mjukt och luftigt och tar upp smakerna från en saftig ­ham­burgare bra.

Brioche-hamburgerbröd
Brioche-hamburgerbröd
Brioche-hamburgerbröd
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2,5 dlvatten
  • 0,5 dlmjölk
  • 25 gjäst
  • 2,5 mskströsocker
  • 1 tsksalt
  • 1ägg
  • 7,5 dlvetemjöl- special (450 g)
  • 50 gsmör- rumsvarmt

Pensling

  • 1ägg

Gör så här

  1. Värm vatten och mjölk till 37°. Rör ut jästen med lite av vätskan och tillsätt socker, salt, ägg och mjöl, spara ca 1/2 dl till utbakning. Arbeta degen i maskin ca 5 min. Klicka ner smöret mot slutet. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.

  2. Arbeta degen lätt i maskinen. Ta upp på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 12 bitar. Forma bitarna till runda bullar och platta ut dem lätt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ytterligare ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°.

  3. Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?