Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Briochedegen får gärna jäsa i kylskåp över natten.
Briochedeg: Arbeta ihop vatten, ägg, jäst, strösocker, salt och vetemjöl i en köksassistent med degkrok på medelhastighet till en smidig deg i ca 10 min.
Tillsätt smöret, lite i taget, tills allt har gått in i degen och degen känns smidig. Mjöla lätt på ytan och täck bunken med plastfolie. Låt degen stå i kylskåp i minst 4 timmar, men gärna över natten tills degen är kall. Det är en förutsättning för att kunna kavla degen fint.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen till en jämn smet.
Kavla ut degen till en lång rektangel, ca ½ cm tjock. Bred ut fyllningen på degen och rulla ihop den tajt. Skär rullen i 24 bitar och lägg dem i pappersformar på plåtar med bakplåtspapper. Vik in änden under bullarna.
Låt bullarna jäsa under bakduk eller plast i ca 1 timme tills de har jäst till ungefär dubbel storlek. Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 min tills de fått en fin gyllenbrun färg.
Smält smöret och pensla bullarna med det. Blanda strösocker med rostad kokos och doppa bullarna i blandningen. Toppa dem ev med extra citronskal.