Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på brioche. Lätta och luftiga med mycket smörsmak.
Smula jästen i en bunke. Häll i mjölken och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt äggen och vispa sönder dem lätt. Häll i mjölet och arbeta degen ca 5 min i hushållsmaskin.
Tillsätt socker, salt och därefter smör i omgångar under knådning, ca 5 min. Degen ska vara kladdig. Lägg degen i en bunke och täck med plastfolie. Jäs i rumstemperatur ca 1 timme.
Skrapa ut degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Rulla bollar, ca 30 g styck, och lägg i små smorda formar. Låt briocherna jäsa under bakduk i rumstemperatur ca 1 timme.
Sätt ugnen på 225°. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen 10–13 min. Låt svalna något innan bröden lossas från formarna och får svalna på galler.
Servera gärna med en snabb apelsinmarmelad med kardemumma.