Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på brioche med vaniljkräm. De här franska bakverken med vaniljkräm och choklad kan vara det godaste du någonsin kommer att äta!
Blanda mjöl, socker, ägg, jäst och salt och arbeta ihop det till en deg. Tillsätt smöret, lite i taget, under fortsatt knådning. Knåda degen
i 10–15 min tills den är riktigt smidig. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i ca 2 tim.
Platta ut degen till en rektangel. Linda in den i plastfolie och låt den ligga i kylen i ca 1 tim.
Låt sedan degen ligga i frysen i ca 20 min.
Vaniljkräm: Blanda mjölk och vaniljpulver i en kastrull och låt det koka upp. Ta kastrullen från plattan. Rör ihop socker, Maizena och salt. Vispa ner äggulorna. Häll smeten i kastrullen under fortsatt vispning. Sjud krämen på medelvärme under omrörning tills den tjocknat. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret. Kyl krämen över ett kallt vattenbad.
Kavla ut degen till en platta, ca 30 x 60 cm. Bred ut vaniljkrämen på halva degen, längs med långsidan. Fördela chokladen jämnt över krämen. Vik över degen så att den täcker vaniljkrämen. Skär degen
i 8 jämnstora bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Låt bullarna jäsa övertäckta i ca 45 min. Sätt ugnen på 175°.
Pensla briocherna med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen
i ca 12 min.
Sockerlag: Koka socker och vatten tills sockret har lösts upp.
Pensla briocherna med sockerlag så fort de tagits ur ugnen. Låt bullarna svalna på ett galler.