Recept av Cecilia Hansson och Mattias Larsson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på brioche med mandelfyllning. Luftiga vetebullar som gärna kan serveras med en klick marmelad.
Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, mjöl, socker och salt och arbeta ihop till en fast deg. Tillsätt smöret i omgångar under bearbetning. Arbetaihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 1 timme.
Fyllning: Riv mandelmassan och blanda med vaniljkrämen till en jämn smet. Lägg fyllningen i en spritspåse med slät tyll.
Ta degen ur kylen och dela den i 20 bitar. Nyp av en liten bit på varje degbit. Forma de stora bitarna deg till bollar som läggs i smorda briocheformar, à ca 3/4 dl, ställda på en plåt.
Tryck ner spritsen i bullarna och spritsa i lite fyllning. Forma de små degbitarna till kulor och tryck ner dem i fyllningen.Låt jäsa övertäckta ca 1 timme. Sätt ugnen på 225°.
Grädda briocherna i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.
Recept av Cecilia Hansson och Mattias Larsson