Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Goda små munsbitar att fylla med mozzarella och parmaskinka. Perfekt på buffén!
Smula jästen i en bunke och rör samman med sockret, pytsa på mjölken lite i taget och rör ut.
Rör samman vetemjöl och bakpulver och häll i en bunke. Gör en grop i mjölet, lägg äggulor och smör i mitten och häll i jästblandningen. Rör ihop alltsammans med en träslev.
Arbeta degen mjuk i några minuter, strö över saltet och arbeta i ytterligare 5 minuter. Lägg tillbaka i bunken och täck bunken med plastfolie. Låt stå på dragfriplats i en timme.
Arbeta degen med försiktiga händer och dela upp i 16–18 bitar. Forma bitar på olika sätt genom att göra bullar, slingor och kringlor. Lägg på plåt täckt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ytterligare 60 minuter.
Pensla briocherna med uppvispat ägg. Grädda i mitten på ugnen, 200 grader, i 12–15 minuter, tills de fått fin färg.
Låt svalna, dela på mitten och fyll med skinka, strimlad basilika, skivad mozzarella och tomat. Eller fyll med det ni tycker om.
Recept från Mitt kök