Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Se till att det mesta av vätskan i löken kokar in, annars blir degen för lös. Bikarbonaten i ägget till pensling ger brödet en extra fin, gyllenbrun yta.
Skala och skiva lök och vitlök tunt. Stek långsamt i smör och socker så att löken karamelliseras och det mesta av vätskan kokar bort. Krydda med salt. Låt kallna.
Värm vatten och mjölk till 45°. Häll blandningen över jästen. Tillsätt den karamelliserade löken, ägg, mjöl, salt och peppar. Arbeta i hushållsassistent till en smidig deg. Forma till en boll och låt jäsa under bakduk ca 2 timmar.
Dela degen i tolv bitar och forma till runda bollar. Platta till dem lätt och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°
Vispa upp ägget tillsammans med bikarbonat. Pensla bröden och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler och skär upp före servering.