Recept på brioche - ett underbart matbröd.Foto: Wolfgang Kleinschmidt
(Betyg: 3,6 · 32 röster)
Ingredienser
2bröd
Tänk på:
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
25 gjäst
3,5 dlmjölk
0,5 dlströsocker
1ägg
10 dlvetemjöl- (600 g)
1 tskbakpulver
2 tsksalt
200 gsmör- rumsvarmt
Pensling
1ägg
Gör så här
Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen lösts upp. Blanda ner ägget i vätskan och arbeta in mjöl och bakpulver. Tillsätt salt och smör och arbeta ihop till en lös och smidig deg.
Täck degskålen med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur ca 8 timmar.
Dela degen i två bitar och lägg dem i smorda avlånga formar, à ca 1 1/2 liter. Täck formarna löst med plastfolie så att den inte fastnar när degen jäser. Låt jäsa ca 1 timme.
Sätt ugnen på 225°. Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Låt bröden svalna i formarna. Stjälp upp och låt bröden kallna på galler.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,6 · 32 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.