Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Brigadeiros med lakrits- recept

Brasilianska chokladbollar som är krämiga och helt ljuvliga. ­Dessutom väldigt enkla att göra. Om du inte gillar lakrits kan du utesluta det och rulla bollarna i kakao eller kokos i stället.

Brigadeiros med lakrits- receptBrigadeiros med lakrits- receptBrigadeiros med lakrits- recept
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 1 burkkondenserad mjölk- (400 g)
  • 3 mskkakao
  • 2 tsklakritspulver
  • 15 gsmör

Garnering

  • lakritspulver

Gör så här

  1. Häll den kondenserade mjölken i en kastrull. Sikta ner kakao och lakritspulver och klicka ner smöret i smeten.

  2. Värm långsamt upp blandningen på låg värme och låt den puttra under omrörning tills smeten tjocknar, det tar 8–10 min. Dra av kastrullen från plattan och låt smeten svalna i rumstemperatur. Låt den stå i kylskåp över natten.

  3. Rulla smeten till ca 15 bollar och rulla bollarna i lakritspulver. Förvara chokladbollarna i en burk med tätt­slutande lock i kylskåpet.

Vad tyckte du om receptet?