Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Brasilianska chokladbollar som är krämiga och helt ljuvliga. Dessutom väldigt enkla att göra. Om du inte gillar lakrits kan du utesluta det och rulla bollarna i kakao eller kokos i stället.
Häll den kondenserade mjölken i en kastrull. Sikta ner kakao och lakritspulver och klicka ner smöret i smeten.
Värm långsamt upp blandningen på låg värme och låt den puttra under omrörning tills smeten tjocknar, det tar 8–10 min. Dra av kastrullen från plattan och låt smeten svalna i rumstemperatur. Låt den stå i kylskåp över natten.
Rulla smeten till ca 15 bollar och rulla bollarna i lakritspulver. Förvara chokladbollarna i en burk med tättslutande lock i kylskåpet.