Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det här julgodiset från Brasilien är lätt att göra och fantastiskt gott. Den kondenserade mjölken bränner lätt vid så du behöver en tjockbottnad gryta. Glöm inte att röra hela tiden!
Häll kondenserad mjölk, smör eller margarin, kakao och salt i en tjockbottnad gryta. Jag använde en ganska stor aluminiumgryta. Sätt plattan på högsta värmen och rör hela tiden med en trägaffel. När smeten börjar tjockna - sänk temperaturen till medeltemperatur. Om det bildats klumpar - rör under några sekunder med en visp. Smeten är färdig när den är tjock, det tar 8-10 minuter.
Låt smeten kallna i rumstemperatur i 1-2 timmar. Forma kulor av smeten och rulla dem i dekorationsströssel eller kakao. Förvara brigadeiros kallt, de är godast kalla.
Recept från Mitt kök