Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
För att få en riktigt god tomatsås med en fyllig smak kan man rosta ingredienserna i ugnen. Bred såsen på den utbakade pizzadegen och toppa med brieost, svarta oliver och rosmarin.
Pizzadeg: Smula ner jästen i en bunke eller i en degblandare. Häll på vattnet, arbeta in vetemjöl och durumvetemjölet. Arbeta degen smidig i 5 minuter. Tillsätt saltet och arbeta degen i ytterligare 5 minuter.
Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Skrapa ur alla degrester ur bunken. Smörj in bunken på insidan med hälften av oljan. Lägg tillbaka degen och olja in ytan på degen med resten av oljan.
Lägg plastfilm över bunken eller lägg på en bakduk. Låt degen jäsa i 2 timmar.
Ugnsrostad tomatsås: Sätt ugnen på 175 grader.
Dela tomaterna och paprikan på hälften. Kärna ur paprikan och lägg tomaterna och paprikan på en plåt med bakplåtspapper.
Skala löken och vitlöken. Dela på löken. Lägg vitlöken och löken på plåten.
Blanda olivolja, honung, balsamvinäger och timjan i en skål. Häll det över tomaterna.
Sätt in plåten mitt i ugnen i cirka 1 timme, tills allt börjar få lite färg i kanterna.
Lägg över alla ingredienser i en kastrull och mixa med en mixerstav.
Koka upp och smaka av med salt och peppar. Låt såsen svalna.
Topping: Sätt ugnen på 250 grader.
Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela upp degen i två bitar. Baka ut till två runda pizzor och bred tomatsås över. Skiva upp brieosten och lägg på pizzorna. Lägg på oliverna och hälften av rosmarinen.
Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter, tills pizzorna fått fin färg.
Repa andra hälften av rosmarinen över de nygräddade pizzorna.
Recept från Mitt kök