Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bresaolacarpaccio med fänkåls- och rädissallad

Lufttorkat nötkött, oliver, kapris och parmesan - fyra salta italienare som trivs ihop med svalt vin.

Bresaolacarpaccio  med fänkåls- och rädissallad
Bresaolacarpaccio  med fänkåls- och rädissallad
Bresaolacarpaccio  med fänkåls- och rädissallad
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1fänkål- liten
  • 1 knipparädisor
  • 2bresaola- tunt skivad
  • 12oliver- gröna
  • 12cocktailkapris
  • 1 dlparmesan- hyvlad

Dressing

  • 1 tskfänkålsfrön
  • 1 tskdijonsenap
  • 4 mskolivolja
  • 0,5citron- rivet skal + 2 tsk pressad saft
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ansa och skiva fänkål och rädisor mycket tunt, gärna på mandolin. Lägg i iskallt vatten.

  2. Dressing: Rosta fänkålsfröna i torr panna. Mortla fröna och blanda dem med senap, olivolja, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

  3. Lägg bresaolaskivorna på tallrikar. Blanda fänkål och rädisor med 1 msk av dressingen. Lägg salladen på köttet. Strö över oliver, kapris och parmesanost.

  4. Ringla över resten av dressingen och servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?