Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bratwurst med stuvad spetskål och cidersenap

Spetskål kan ibland vara lite svår att hitta i butiken men går utmärkt att byta mot grönkål eller vitkål.

Bratwurst med stuvad spetskål och cidersenapBratwurst med stuvad spetskål och cidersenapBratwurst med stuvad spetskål och cidersenap
Foto: Annika Vannerus

Ingredienser

  • 4bratwurst
  • 500 gspetskål- grönkål eller vitkål
  • 2 msksmör
  • 1,5 mskvetemjöl
  • 3 dlmjölk
  • 0,75 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 dlbladpersilja- hackad

Tillbehör

  • 800 gpotatis- kokt
  • cidersenap

Gör så här

  1. Strimla och koka kålen i lättsaltat vatten 3-4 min. Ånga av den väl.

  2. Smält smöret och tillsätt mjölet. Värm mjölken och vispa ner den i redningen. Koka ca 5 min. Smaka av med salt och peppar och vänd i kål och persilja.

  3. Snitta bratwurstkorvarna och stek eller grilla dem runt om, ca 5 min. Servera med stuvad kål, potatis och senap.

Vad tyckte du om receptet?