Läs också: Här hittar du alla recept du behöver för att laga en perfekt nyårsmiddag
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En klassiker som alltid gör succé. Trots att såsen innehåller tre pepparsorter är den inte stark, bara härligt mustig. Tänk på att köpa oxfilé av mittbit så att hela köttbiten är jämntjockt. Knepet med att lyckas med klyftpotatis är att först förvälla den, då blir den härligt frasig.
Bryn filén i smör. Salta och peppra och stick in en termometer.
Hacka lök och vitlök. Koka upp lök, vitlök, portvin, vatten, fond, soja och peppar i en låg vid panna. Lägg i köttet. Koka på svag värme under lock tills termometern visar 58 grader. Ös köttet några gånger under tiden.
Lyft upp köttet och vira in det i aluminiumfolie. Låt vila 10 minuter. Skär i skivor vid servering.
Rör ut stärkelsen i lite vatten. Vispa ner redningen i såsen och koka 2 minuter. Tillsätt smöret klickvis. Nu ska såsen inte koka mer.
Sätt ugnen på 250 grader. Tvätta potatisen och skär varje potatis i 6-8 klyftor. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i potatisklyftorna och förväll 3 minuter. Ta upp och låt rinna av.
Lägg potatisen på en bakpappersklädd plåt. Blanda med olja, sesamfrö och salt.
Stek i övre delen av ugnen cirka 15 minuter. Rör om någon gång
Läs också: Här hittar du alla recept du behöver för att laga en perfekt nyårsmiddag
Recept från Mitt kök