Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fiskgrytan har frisk och god limesmak och liten sötma från paprika och morötter. Det är en mycket lättlagad vardagsrätt som spar disk eftersom allt lagas i samma gryta. Ris eller potatis passar till.
Skär fisken i mindre bitar. Skala och skär morötterna i tunna skivor på snedden. Halvera, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skala och skär lök och vitlök i tunna klyftor.
Bryn morötter, paprika och lök i 1 msk olja i en gryta ca 5 min. Tillsätt tomatpuré, spiskummin och chiliflakes. Häll på kokosmjölk och 1/2 dl vatten. Låt sjuda ca 5 min.
Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet på den ena limen och pressa ut saften. Häll limesaften i grytan och smula i buljongtärningen.
Krydda fisken med 2 krm salt och lägg bitarna i grytan. Strö över limeskal. Lägg på lock och sjud grytan 8–12 min tills fisken är vit och tillagad.
Skär den andra limen i skivor och servera till grytan tillsammans med ris eller potatis.
Läs också: