Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bräserad palste­rnacka med apelsin, libbsticka och rågbröd

Bräserad palste­rnacka med apelsin, libbsticka och rågbröd är oväntat gott och spännande. Den söta och mjälla smaken på palsternackan får en god syra av apelsin.

Bräserad palste­rnacka med apelsin, libbsticka och rågbröd
Bräserad palste­rnacka med apelsin, libbsticka och rågbröd
Bräserad palste­rnacka med apelsin, libbsticka och rågbröd
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 10palsternackor- späda, små
  • 600 gsmör- + 1 msk
  • 3 dlapelsin- färskpressad
  • 6 kvistarbacktimjan
  • 3 kvistarlibbsticka
  • 1 krmsalt
  • 100 grågbröd- grovt

Garnering

  • libbsticka
  • apelsinskal- rivet

Gör så här

  1. Skrubba palsternackorna rena. Smält 600 g smör i en vid kastrull. Tillsätt apelsinsaft, timjan och libbsticka. Lägg i palsternackorna, vätskan ska precis täcka.

  2. Låt palsternackorna koka under lock tills de är genommjuka. Ta upp dem och krydda med salt.

  3. Rosta rågbrödet i en brödrost. Mixa rågbrödet i hushållsmixer till smulor eller stöt dem i mortel. Stek brödet krispigt i 1 msk smör. Häll av på hushållspapper och låt fettet rinna av.

  4. Rulla palsternackorna i det krispiga brödet. Garnera med libbsticka och strö över apelsinskal.

  5. Tips: Smöret som palsternackorna kokat i kan silas av, sparas och användas som kryddsmör.

Vad tyckte du om receptet?