Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bräserad palsternacka med apelsin, libbsticka och rågbröd är oväntat gott och spännande. Den söta och mjälla smaken på palsternackan får en god syra av apelsin.
Skrubba palsternackorna rena. Smält 600 g smör i en vid kastrull. Tillsätt apelsinsaft, timjan och libbsticka. Lägg i palsternackorna, vätskan ska precis täcka.
Låt palsternackorna koka under lock tills de är genommjuka. Ta upp dem och krydda med salt.
Rosta rågbrödet i en brödrost. Mixa rågbrödet i hushållsmixer till smulor eller stöt dem i mortel. Stek brödet krispigt i 1 msk smör. Häll av på hushållspapper och låt fettet rinna av.
Rulla palsternackorna i det krispiga brödet. Garnera med libbsticka och strö över apelsinskal.
Tips: Smöret som palsternackorna kokat i kan silas av, sparas och användas som kryddsmör.